perjantai 20. syyskuuta 2013

Tappajainsuliini ???


Sattui silmiini mielenkiintoinen tieto internetistä. Vuonna 2002 ykköstyypin diabeetikoiden kuoliniän mediaani oli 49 vuotta. Aika hurjaa. Yhteistä kaikille ykköstyypin diabeetikoille on insuliinin käyttö. Yleisimmät kuolinsyyt ykköstyypin diabeetikoille vuosina 1988–2002 olivat sydäninfarkti (35 %) ja iskeeminen sydänsairaus (22 %).

THL varoittelee kovasti kovan rasvan käytöstä, joka aiheuttaisi heidän uskomusten mukaan juuri näitä sairauksia mutta suosittelee diabeetikoille, hiilihydraattipitoista ruokavaliota ja verensokerin hoitamista insuliinilla.


British Medical Counsilin UK General Practice Research Database, 2000–2010. Tutkimus käsitti 84 622 kakkostyypin diabeetikkoa, jotka olivat perusterveydenhuollon piirissä. Näille hoidoille altistuttiin yli 105 123 hoitojaksoa, joten aineisto oli valtavan suuri. Tutkimus tehtiin siksi, että tyypin 2 diabeteksen nykyinen hoitomalli on yhä useammin insuliinin käyttö pistoksina, koska diabeetikon veren sokeri ei pysy hallinnassa virallisia ravitsemussuosituksia noudattamalla.

Diabeetikolle neuvotaan syömään runsaasti hiilihydraattia ja käyttämään insuliinia, mutta välttämään rasvaa. Tarvitaan siis lisää insuliinia pitämään verensokeri siedettävällä tasolla.

Valitettavasti tutkimus osoittaa selvästi, että insuliinihoito suurensi riskiä sairastua ja kuolla sydänkohtaukseen, aivohalvaukseen, munuaistautiin tai syöpään. Johtopäätös on siis tyrmistyttävä: Insuliinipistokset lisäävät riskiä sairastua syöpään ja diabeteksen lisätauteihin ja kuolla niihin.

Kaivoin mittavan määrän materiaalia netistä, saadakseni selville miten ja miksi insuliini aiheuttaa sydänsairauksia.

Löydöt olivat minusta järkyttäviä. Insuliini nostaa LDL kolesterolia ja laskee HDL kolesterolia. Insuliini myös nopeuttaa veren hyytymistä, mikä osaltaan lisää aivohalvauksen riskiä. Korkeat insuliinimäärät myös stimuloivat keskushermostoa, lisäten sydänkohtauksen ja aivohalvauksen riskiä entisestään. Korkeat insuliinimäärät myös lisäävät magnesiumin eritystä, joka aiheuttaa magnesiumin puutosta. Seurauksena kouristuksia ja kohonnut riski sydänkohtaukseen.

Kun nuo insuliinin vaikutukset ynnätään yhteen, ei ole mikään ihme että sydänkohtaus ja/tai aivohalvaus on enemmän kuin todennäköinen niille, jotka käyttävät merkittävän paljon insuliinia pystyäkseen noudattamaan virallisia ravitsemus suosituksia. On siis jopa kolme kertaa todennäköisempää, että kuolet sydänkohtaukseen hiilihydraattipitoisen kuin rasvapitoisen aterian jälkeen.

Lääkärit pelaavat vaarallista peliä ja sinä olet pelinappula. Pelin henki on se, että kuinka paljon hiilihydraatteja voit nauttia, että verensokeri on vielä insuliinilla korjattavissa. Vahingossakaan lääkäri ei kerro että iso osa tyypin 2 diabeetikoista voisi elää vallan mainiosti ilman insuliiniä. Sen he valehtelevat, että insuliinilla ei ole tunnettuja vaarallisia sivuvaikutuksia.

Onkohan yhtä ainutta kertaa lääkäri testauttanut potilaan insuliinitasoa ennenkuin on määrätty lisää insuliinia verensokerin laskemiseen. Ei tunnu terveydenhuoltoa kiinnostavan insuliinitasot, vain veren sokerilla on heille merkitystä. Jos insuliinitasoja mitattaisiin, huomattaisiin ehkä, ettei ongelma ole insuliinin määrässä vaan tehossa.

Verrataan asiaa buranaan. Ei sitäkään määrätä loputtomia annoksia päivässä, päinvastoin on hyvin tarkkaa miten suuren päiväannoksen buranaa saa ottaa. En ymmärrä miten toisilla lääkkeillä se pitoisuus on tärkeä, toisilla ei. Kaikki se lääkemäärä on elimistön pystyttävä käsittelemään.

Tämä koko insuliini asia meni metsään siinä kohtaa, kun ryhdyttiin kuvittelemaan, että se on täysin harmiton ja autuaaksi tekevä lääke. Oli täysin väärin ryhtyä kuvittelemaan että diabeetikot voisivat noudattaa hiilihydraattipitoisia ravitsemus suosituksia kunhan verensokeri pidetään insuliinilla alhaalla. Lääkäri ei vahingossakaan kerro mitä vaurioita korkeat insuliinimäärät voivat aiheuttaa. En ole varma, tietävätkö itsekkään kaikkia faktoja. Olettamus, että diabeetikko voisi syödä kuten kaikki muutkin, on jo itsessään naurettava. Jos olet diabeetikko, et voi nauttia huoletta hiilihydraatteja. Tai toki voit, kunhan insuliinillä sitten pakotat verensokerin oikeille raiteille.. Mutta kannattaako se insuliinilla läträäminen. Posketon voilla läträäminen olisi itseasiassa terveellisempää.

Tätä asiaa kannattaisi jokaisen tyypin 2 diabeetikon hetki miettiä. Ei se ole sen lääkärin kuoppa jota sinun insuliinilla kaivetaan. Omaa kuoppaasi kaivat.

Kuitenkin monet lääkärit maailmalla ovat jo nyt myöntyneet siihen että pelkän verensokerin mittaaminen on täysin virheellinen tapa lähestyä ongelmaa. 70 vuoden aikana diabeteksestä on tullut miljardi bisnes. Ilmeisesti se on kolesterolilääkkeiden seuraaja kun patentit päättyvät. Insuliinilla ja verensokeria alentavilla valmisteilla on jo lupaavat markkinat. Raha ratkaisee tässäkin asiassa. Ei tarvitse hoitaa diabeetikkoa, riittää kun lääkitään oireita.

Korkeat insuliinitasot ja haiman buusterit ajan kanssa tappavat lopunkin insuliinituotannon haimasta. Mitä nopeammin pystyt vähentämään insuliinin käyttöä, sitä suuremmalla todennäköisyydellä voit päästä siitä kokonaan eroon. Kaikki eivät pääse, se on selvä. Mutta aika moni pääsis jos haluaisi.

terv. Karppaamalla, vhh:lla ja reilut kaksi vuotta ilman insuliinia. Verensokerit ihannearvoissa. Verenpaineet kurissa ja kolesterolit mainiot. Revi siitä.

7 kommenttia :

  1. Ruotsissa ollaan paljon meitä edellä. Tänään (23.9) julkaistiin paikallisen puskan porukan tekemä tutkimus jonka johtopäätöksenä on että LCHF on yksiselitteisesti paras lihavuuden hoidossa sekä diabeetikoille. Siinä todetaan myös että käytetyn rasvan laadulla ei ollut mitään yhteyttä sydän- ja verisuonitauteihin. Ko tutkimuksen odotetaan myös vaikuttavan lääkärien ja dietistien antamiin ruokaohjeisiin. Todennäköisesti itä-suomen yo lyttää uusituvan johdolla koko selvityksen ja käskee suomalaisten tuputtaa pottua ja ruisleipää, me kun ollaan eri kansa kuin ruotsalaiset.......

    VastaaPoista
  2. Tässä siis linkki joka jäi liittämättä http://www.kostdoktorn.se/lchf-vantas-bli-standardalternativ-inom-sjukvarden

    VastaaPoista
  3. Miten ykkönen eroaa kakkosesta? Osaat sen varmasti selkeesti ja hyvin selittää. :)

    VastaaPoista
  4. Ykköstyypin diabeetikoilla haima ei eritä lainkaan insuliinia ja sitä on otettava ruiskeina (toistaiseksi) nautitun sokeri- (=hiilihydraatti) määrän mukaan. Kakkostyypin diabeetikolla ei ole puutetta insuliinista vaan haima tuottaa sitä kaikin voimin, mutta insuliinisieto on kohonnut ja kohoaa huonon dieetin johdosta =hiilihydraattipitoinen. Eli insuliinia on, mutta se ei toimi sokerin pilkkomisessa. Valitettavasti lääkärit ensin tuputtavat haiman insuliinin tuottoa piiskaavaa lääkettä verensokerin alentamiseksi ja kun verensokeri ei laske (koska ruoaksi suositellaan 60% hiilareita) niin lisätään insuliinia.........siis kroppaan joka on jo ennestään täynnä insuliinia. Insuliini on varastohormoni ja liian verensokerin (=energian) se varastoi kudoksiin rasvana => lihominen=> lisää insuliiniresistenssia => lisää insuliinia piikkinä = lisää lihomista jne. Noidankehä on valmis. Vähähiilihydraattinen ruokavalio katkaisee jatkuvan insuliinilisäyksen ja on jopa "parantava" hoito monilla kakkostyypin diabeetekseen. Näin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eli ykkönenkin voi vähentää sitä inskan määrää jollei kauheesti prättää sen hiilarin kanssa siis vedä sitä "kaksin käsin" sisuksiinsa? Eli pakko ottaa jonkin verran mut ei välttämättä niin paljoa kun verensokeri pysyy tasaisempana vain onko se niin ettei VHH sovi ykköselle laisinkaan?

      Poista
    2. Vhh sopii ykkösellekin. Esim. Richard Bernstein, joka on kirjoittanut kirjan Diabetes Solution, on itsekin ykkösdiabeetikko. http://www.diabetes-solution.net/

      Poista
    3. Ennen harhakuvaa, että diabeetikko voi syödä ihan samalla tavalla kuin muutkin, hiilihydraattien rajoittaminen oli aivan merkittävässä asemassa juuri ykkös tyypin diabeteksen hoidossa. Niitä laskettiin gramman tarkkuudella.

      Poista